Bemutatkozás

A MASZEOSZ története

Ha valaki erre a honlapra lép, először azt gondolhatja, hogy egy újabb civil szervezet,aki megint szeretne valamit csinálni, aztán majd 1 -2 éven belül megszűnik, mert nem rendelkezik közéleti megjelenéssel.Hát ez nem igaz...Nekünk már múltunk, jelenünk és reméljük jövőnk is lesz.

Mi is a múltA Magyar Szív Egyesület 1989 - ben alakult a szív - és érbetegségek megelőzése (prevenció) és rehabilitációja céljából. Országosan működő egyesület 24 tagszervezettel.
Működésük célja volt:
Prevenció, Rehabilitáció: testmozgás - gyógytornász segítségével legalább heti két alkalommal, egészséges életmód - ételbemutatók, előadások, szóróanyagok, orvos – beteg találkozók segítségével,rendszeres szűrések biztosítása. 2014-ben az Magyar Szív Egyesület aktív működése gazdasági okok miatt megszűnt, ekkor voltunk 25 évesek.Rengeteg barátság, ismeretség keletkezett ebben a negyedszázadban. Voltak, akik elhagytak bennünket és az égiek csapatát erősítik, és lettek, akik közben csatlakoztak hozzánk. Mikor azt hallottuk, hogy ennyi év után nincs tovább, sok egyesület elkeseredve mondta: ez egy jó rendszer. Nehéz ugyan az anyagiak megteremtése, de kell ez nekünk, csináljunk már valamit!

A nagyatádi egyesület elnöke dr. Orbán Csaba, aki szívvel lélekkel a szívbetegekkel foglalkozik, lehetőséget látott ebben a szövetségben. Azt mondta: „hát jó akkor Erzsi (Nagy Józsefné – Nagyatádi Szív Egyesület ügyvezető elnöke) csináljuk meg! Nem lehet, hogy egy ilyen jó csapat szétmenjen, és ne találkozunk többször.”

Egy cél lebegget a szemünk előtt: az egészség, a sport és a barátságok további fenntartása, egészségmegőrzése a szívbetegségek területén, illetve a szívbetegek rehabilitációjában történő segítség. A jelen kezdete...
2015 őszén azok a szívegyesületek, akik úgy gondolták, hogy ennek folytatódni kell. Nagyatádon tartott találkozójukon elfogadták az első „alapító okiratot” (2015.10.10.), döntöttek a szövetség új nevéről - MAGYAR SZÍVEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (MASZEOSZ), majd megválasztották a szövetség vezetőségét is. 2016-ban megkezdődött a szövetség nem egyszerű bejegyzése, de sikerült. Így 2016 augusztusában az országos sporttalálkozón már hivatalossá vált létünk. Ezen a találkozón további 2 egyesület jelezte csatlakozási szándékát a szövetséghez. Az szövetség bejegyzése 2016. november 23 - án jogerősen megtörtént.

Jelen... Jelenleg 12 egyesület tagja a szövetségnek, de reméljük, hogy a 2017 évi országos sporttalálkozón további egyesületek is csatlakoznak a MASZEOSZ—hoz. A MASZEOSZ céljai – tervei – feladatai:

• A tagszervezeteinkben meglévő erő (tapasztalat, szellemi potenciál, innováció) összegzése
• Az összehangolt stratégia kialakítása
• Az operatív feladatok tervezett végrehajtása
• A tagszervezetek forráshoz juttatása (szakmai és anyagi)
• A tagszervezetek saját forrás megszerzésének támogatása, elősegítése

• Célzott info-kommunikáció:
• információ begyűjtés – eljuttatás a tagszervezetekhez
• tagok híreinek közvetítése (szervezeten kívül, belül)
• „SZÍVBARÁT” – szakmai hírújság kiadása (anyagi lehetőségeinktől függően honlapon vagy nyomtatott sajtó formátumban)
• Hatékony érdekképviselet
• Országos Sporttalálkozók megszervezésében segítségnyújtás


A vezetőség tagjai

Nagy Józsefné

Ügyvezető elnök

Osvald Péter

Felügyelőbizottság elnöke